Expertise in school

Wist u dat wij naast leerkrachten, interne begeleider, onderwijsondersteuner, administratie medewerker, conciërge en directeuren nóg meer expertise in school hebben?

Wij hebben bijvoorbeeld een kinderoefentherapeute Cesar in school. Door de inzet van haar binnen onze school krijgen zowel de kinderen als de leerkrachten goede ondersteuning op het gebied van motoriek.

Hallo, ik ben Merijn Effting.
Ik ben kinderoefentherapeute Cesar en sinds 2010 werk ik 1 dag per week op de Jan
Bunnik school. Ik help kinderen die motorisch niet zo goed mee kunnen komen ten opzichte van hun klasgenootjes. Ik help ze dan om beter te worden met gymmen maar ook met knutselen of schrijven.

Goed motorisch mee kunnen komen is ook van sociaal belang, denk bijvoorbeeld maar aan het buitenspelen. Zo help ik kinderen die motorisch onrustig zijn om wat rustiger te worden maar ook kinderen die rustig en onzeker zijn om zich wat zekerder te laten voelen zodat ze meer durven.

Schrijven is een hele moeilijke fijn-motorische vaardigheid, als dat om wat voor
reden dan ook lastig is voor een kind, kan ik daar ook ondersteuning bij bieden.

Iedere vrijdag en sinds kort ook op dinsdag werk ik op de Jan Bunnik school.
Op woensdag werk ik vanuit mijn eigen praktijk in het Medisch Centrum Lopik.
Ieder half uur kan ik een kind extra ondersteuning bieden bij zijn of haar motorische ontwikkeling. Ik zorg er altijd voor dat we spelenderwijs de bewuste onderdelen van de motoriek stimuleren. Dat maakt het voor zowel mij als het kind leuk om samen te oefenen.

Daarnaast is het prettig dat ik op school direct contact heb met de leerkracht. Zo kunnen we direct afstemmen wat er al wel of nog niet zo goed gaat.

Mocht je vragen hebben over de motorische ontwikkeling van jouw kind, dan kun je mij altijd om advies vragen. Ik help graag.
Praktijk Oefentherapie Cesar Lopik, 0348-554175,
www.cesarlopik.nl, info@cesarlopik.nl

Ik ben Glenda Ossekoppele. Ik ben logopedist en heb een zelfstandige praktijk in IJsselstein. Ik werk daar op de maandag, donderdag en vrijdag.  Sinds november 2018 werk ik op de dinsdag op de Kbs Jan Bunnik.

Veel mensen denken bij logopedie alleen aan 'goed articuleren'. En inderdaad, leren articuleren is er een onderdeel van. Maar er is nog veel meer:

Als logopedist help je iemand, wanneer de communicatie verstoord is, om deze weer te optimaliseren. De communicatie kan verstoord raken op het gebied van taal, spraak, stem en gehoor. Ieder gebied is weer onder te verdelen in een heleboel kleinere vakgebieden.

Bij taal hoort bijvoorbeeld een taalstoornis of -achterstand, maar ook taalstoornissen als gevolg van hersenletsel.

Bij spraak hoort onder andere een vertraagde spraakontwikkeling, het niet kunnen vormen van bepaalde klanken, slissen, lispelen en ook stotteren.

Bij stem kun je denken aan heesheid, schorheid, afwezigheid van stemgeluid, en ook aan chronisch hoesten, hyperventilatie en andere ademproblemen, zang(stem)problemen, presentatie.

Bij gehoor denken we aan gehoorverlies, maar ook aan auditieve verwerkingsproblemen en de auditieve lees-leervoorwaarden.

En naast dit alles is er ook aandacht voor het mondgedrag, eten en drinken (OMFT) en slikken.Het is dus een heel breed vak en problemen kunnen ook nog eens voor alle leeftijden voorkomen. Omdat veel van de klachten  invloed hebben op het functioneren op school, is het fijn om op de Jan Bunnik te werken en direct contact te hebben met de leerkrachten.

Ik vind het altijd een mooie uitdaging om samen met de cliënt en/of de ouders uit te zoeken waarin iemand vastloopt en dan na te gaan hoe logopedie daarbij kan helpen. Voor een goed resultaat is het wel nodig, dat er thuis geoefend wordt.

Voor vragen en informatie bent u welkom contact met mij op te nemen via de telefoon en/of de mail. Ook op de praktijk in IJsselstein bent u van harte welkom. Ik hoor graag van u.

Logopediepraktijk G. Ossekoppele, Achtersloot 3b te IJsselstein, tel: 06-2879 3630 ,e-mail: gossvdwe@live.nl, www.logopediepraktijkijsselstein.nl