Schoolzwemmen

Binnen de gemeente Lopik is er de afspraak dat de kinderen van groep 3 en 4 vanaf de meivakantie eenmaal per week een half uur zwemles krijgen. Na de zomervakantie worden de lessen vervolgd voor groep 4 en 5. Dit gebeurt in zwembad "Lobeke", onder leiding van gediplomeerde zwemonderwijzers.
Uiteraard is staat hierbij ook de veiligheid voorop. De gezamenlijke scholen hanteren het protocol schoolzwemmen dat in overleg met alle betrokkenen is opgesteld om de veiligheid van deelnemers optimaal te waarborgen.
Een afschrift van dat protocol ligt op school ter inzage en kunt u hier vinden.
Protocol Veiligheid Schoolzwemmen 2019 Lopik

De kinderen gaan, samen met de leerkracht met de bus naar het zwembad. Kinderen die in hogere groepen zitten en nog geen zwemdiploma hebben, worden ook in de gelegenheid gesteld om tijdens het schoolzwemmen hun 1e zwemdiploma te behalen.