Verlof

Kinderen/jongeren tussen de 5 en 18 jaar moeten onderwijs volgen. Soms is er een reden waarom ze (tijdelijk) niet naar school hoeven. Bijvoorbeeld bij ziekte of verplichtingen door geloofsovertuiging of levensovertuiging.

Soms kan een leerling vrijstelling krijgen van de plicht om naar school te gaan. Dan is er geen sprake van schoolverzuim of spijbelen. Voorbeelden zijn:
  • ziekte;
  • schorsing;
  • religieuze feestdag;
  • huwelijk;
  • begrafenis.

Ouders en leerlingen moeten dan wel voldoen aan de voorwaarden bij geoorloofd schoolverzuim.
Wanneer u een verzoek tot verlof/ vrijstelling geregeld schoolbezoek wilt aanvragen, kan dat door onderstaand formulier in te vullen en in te leveren bij de directie.

- Formulier verzoek vrijstelling geregeld schoolbezoek
- Voorwaarden bij geoorloofd schoolverzuim