Engels in groep 1 tot en met 8

Op Kbs Jan Bunnik, krijgen de kinderen in alle groepen (1 t/m 8) de Engelse taal aangeboden. Uiteraard wordt de taal met name in de lagere groepen op speelse wijze geoefend. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de Engelse methode Take it Easy.

Bij de van de groepen 1, 2 en 3 ligt de nadruk op het nieuwsgierig maken naar de Engelse taal. Kinderen zijn juist op jonge leeftijd in staat om zich snel een tweede taal eigen te maken. Dit moet dan wel goed en gestructureerd plaatsvinden.
(Het aanbieden van een andere taal dan het Nederlands noemt men: Vroeg vreemde talen onderwijs.)

Vanaf groep 3 ligt het accent op het leren van Engelse woorden, het spreken en ook het schrijven hiervan.